Tijd voor vocal group Half Past Nine

Half Past nine

Vocal Group
Go to Terugblik

Terugblik

Half Past Nine is ontstaan doordat een aantal leden van een klassiek koor na de repetitie nog even bleven hangen om onder leiding van Barbara Muiser repertoire te zingen uit het lichtere genre. De ‘nablijvers’ begonnen om half tien; vandaar de naam Half Past Nine. De groep is in 1989 verzelfstandigd en bestaat momenteel uit zo’n 20 leden verspreid over alle mannen- en vrouwenstemgroepen.

Go to Repertoire

Repertoire

Half Past Nine zingt meerstemmige arrangementen van bekende en minder bekende songs uit de hedendaagse lichte muziek. De arrangementen worden gezocht bij arrangeurs in binnen- en buitenland. Het repertoire is voornamelijk Nederlands- en Engelstalig. In onze laatste voorstelling zongen we o.a. ‘Sorry’ van Kensington, Don’t give up van Peter Gabriël en ‘Ken je mij’ van Trijntje Oosterhuis. Momenteel werken we o.a. aan ‘Licht en Donker’ van Froukje en een heel bijzondere uitvoering van ‘Wannebe’ van de Spicegirls.

Go to Repetities

Repetities

Half Past Nine repeteert op donderdag van 20.00-22.00 uur in de Prins Mauritsschool aan de Geessinkbrink 1 te Enschede. De repetities beginnen steevast met inzingen. Hierbij is er onder meer aandacht voor de houding, de ademhaling en de articulatie. Van de leden wordt verwacht dat ze ook thuis oefenen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van midi-files en een softwareprogramma waarmee o.a. de mix van de stemgroepen kan worden gevarieerd.

Go to Boeken?

Boeken?

Half Past Nine zingt op muzikaal hoog niveau, kent een divers repertoire en heeft een professionele uitstraling. Wil je Half Past Nine boeken voor een optreden? Wij staan altijd open voor een aanvraag. Op ons YouTube kanaal zijn filmpjes te vinden waarmee je een indruk van ons repertoire kunt krijgen. Repertoire en kleding worden afgestemd, zodat je een optreden krijgt in de sfeer van jouw wensen.

Recensies

Nieuwtjes

En andere wetenswaardigheden