Wie zijn wij?
Al vele jaren een begrip in muzikaal Enschede

Half Past Nine is een vocal group van ongeveer achttien leden. Wij beschikken over een breed repertoire van uitdagende en hedendaagse popmuziek. Ons muzikale talent wordt gecombineerd met veel enthousiasme, diversiteit in repertoire en uitstraling, waardoor een krachtige performance ontstaat. Naast mooi en zuiver zingen, werken we aan uitstraling en tekstinterpretatie. We hebben aandacht voor de setting, door ondersteunende bewegingen en verschillende opstellingen. Dit alles realiseren wij door wekelijkse repetities en het volgen van workshops op het gebied van zang en presentatie. Half Past Nine staat onder leiding van Rogier IJmker, die zijn brede ervaring in de muziek inzet om ons naar een hoger level te tillen.

100%
a capella
100%
pop en jazz
100%
ENTHOUSIAST EN ENERGIEK
100%
muzikaal
??

???

Benieuwd wie wij volgende week voorstellen?
Houd de website en Facebook in de gaten.

Laura – Sopraan

Ik ben voor mijn gevoel zingend geboren! Het geeft veel energie, omdat het zo fijn is om te doen. En het is fijn om te doen, omdat het zoveel energie geeft! Vroeger zong ik in de kerk in het kinderkoor, meisjeskoor, jeugdkoor en ‘het grote’ koor. Na mijn verhuizing naar Hengelo ben ik bij een Evergreenkoor gaan zingen om mensen te leren kennen. Hier heb ik veel geleerd, maar groeide er vrij snel uit en ik wilde meer. Begin 2010 heb ik daarom auditie gedaan bij Half Past Nine en ik mocht blijven! Wat een fijne en enthousiaste groep. Hier voel ik me erg thuis.

Laura
René

René – Bas

Zingen is voor mij een lang gekoesterde wens. Vanaf jonge leeftijd kreeg ik al van mensen om me heen te horen dat ik goed kon zingen. Dit stimuleert enorm! Naast dat ik 7 jaar geleden mijn hart heb gevolgd en loopbaanadviseur ben geworden, ben ik daarom gestart met zingen bij een vocal group. In 2017 heb ik de overstap gemaakt naar Half Past Nine. Tijdens Amusing In Hengelo had ik ze al vaker horen zingen. De uitstraling, de muziek en het plezier spraken mij direct aan. Hiervoor rij ik graag een halfuur heen en weer voor de repetitie op donderdag.

Marjan – Alt

Ik zing altijd en overal. Behalve onder de douche, dat mag niet want dan maak ik iedereen wakker. Vanaf het moment dat ik student was bij de universiteit Twente ben ik voor het eerst in een koor gaan zingen. Nu zing ik al iets langer dan een jaar bij Half Past Nine en ik geniet van iedere noot. Het is een fijne groep en voelt echt als samen. Samen zingen, samen lachen, samen iets moois neerzetten! Mijn favoriete nummer is ‘Hide and Seek’. Als alt mag je lekker laag zingen. En na een aantal repetities kreeg het echt vorm.

Marjan
Freerk

Freerk – Bas

Ik zing al zolang ik het me kan herinneren. Als kind genoot ik al van het meezingen met de singeltjes van Benny Vreden in de klas. Waar ik enorm van geniet is het samen muziek maken, want in een koor is elke stem van belang. Sinds het jaar 1999 zing ik bij Half Past Nine. Hier zingen we a capella en dat is voor mij een ultieme vorm van samenwerken. Op het moment dat je een (gevoelig) lied goed kan overbrengen naar het publiek, raakt het me zelf ook erg. En sommige leden ken ik al 20 jaar en er komen steeds weer erg leuke mensen bij. Dat is toch geweldig!