Wie zijn wij?

Al vele jaren een begrip in muzikaal Enschede


Half Past Nine is een vocal group van ongeveer achttien leden. Wij beschikken over een breed repertoire van uitdagende en hedendaagse popmuziek. Ons muzikale talent wordt gecombineerd met veel enthousiasme, diversiteit in repertoire en uitstraling, waardoor een krachtige performance ontstaat. Naast mooi en zuiver zingen, werken we aan uitstraling en tekstinterpretatie. We hebben aandacht voor de setting, door ondersteunende bewegingen en verschillende opstellingen. Dit alles realiseren wij door wekelijkse repetities en het volgen van workshops op het gebied van zang en presentatie. Half Past Nine staat onder leiding van Rogier IJmker, die zijn brede ervaring in de muziek inzet om ons naar een hoger level te tillen.

Leden

In 2019 zijn we begonnen met leden voorstellen. Hieronder zie je de leden die zich tot nu toe voorgesteld hebben. In de komende tijd zullen we weer (nieuwe) leden voorstellen. Benieuwd? Hou dan deze pagina in de gaten.

Nol – Tenor

Afgelopen september heb ik mijn 25-jarig jubileum gevierd bij Half Past Nine! Leuk hé? Ik ben opgegroeid met muziek. Mijn vader heeft zijn hele leven gezongen in een kerkkoor en klassieke koren. We werden thuis erg gestimuleerd om muziek te maken. Tijdens een baan in een forensisch psychiatrische kliniek is een koor opgezet voor patiënten en personeel. Daar heb ik mijn eerste nootjes gezongen, kreeg ik plezier in en kwam erachter dat ik tenor was. Niet veel later vroeg een collega die al zong bij HPN, om ook bij HPN te komen zingen. Ik heb nooit de neiging gehad om ergens anders te gaan zingen.

Cornelis – Tenor

Hoewel ik intens kan genieten van muziek, ben ik (vreemd genoeg) opgegroeid in een muziekloos huis. Vroeger was ik een verlegen jongetje. Toch heb ik in groep 8 tijdens de musical een solostuk gezongen! Vanaf mijn studententijd is zingen samen met anderen niet meer weggeweest uit mijn leven. Half Past Nine vond ik prachtig! Hier wilde ik ook zingen! Wat was ik zenuwachtig tot ik hoorde “Welkom!”. IK WAS LID! Sindsdien ga ik elke donderdag heerlijk zingen met een stel mensen die het net zo leuk vinden als ikzelf. Ze willen het maximale uit zichzelf halen, zonder daarbij te vergeten genoeg lol te hebben

Rianne – Mezzo

Tot 5 jaar geleden heb ik niet gezongen in een koor. Wel zong ik in de douche, op straat en overal waar het kon. Vijf jaar geleden ben ik begonnen met een nieuwe uitdaging: zingen bij een koor. Na 4 jaar was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit wist ik pas toen ik een concert bezocht van Half Past Nine. Toen ging het snel: mijn interesse heb ik getoond via Facebook en ik heb een aantal repetities meegedaan. Sinds februari 2019 ben ik enthousiast lid van HPN en de tijd vliegt voorbij. Tot nu toe is het een mooie periode waarin ik al erg veel heb geleerd!

Marjo – Sopraan

Ik ben met zingen opgegroeid. Als kind in een kinderkoor, daarna in een meisjeskoor en vanaf mijn 16e in een gemengd koor. Bij een optreden in Concordia werd ik gegrepen door de mooie a capella klanken van Half Past Nine en dacht “dat wil ik ook”! Ze hadden een sopraan nodig en ik mocht blijven na de auditie! Wat een warm bad met veel lieve mensen die allemaal uniek zijn en je accepteren zoals je bent. Een repetitieavond vind ik erg ontspannend. Je bent maar met één ding bezig: een nummer zo mooi en zuiver mogelijk te laten klinken, met als doel dit overbrengen op publiek.

Anke – Sopraan

Ik ben op mijn zesde begonnen met zingen in een koor. Eigenlijk ben ik opgegroeid met zingen. Mijn opa, moeder en vader zingen in een koor! Ik wordt er blij van als alle verschillende stemmen mooi samenvallen en een geheel vormen. Tijdens het zingen vergeet je even alles om je heen. Ondertussen zing ik alweer 7 jaar bij Half Past Nine. En waarom? Ik zong in een popkoor, maar was op zoek naar meer uitdaging met de nodige kwaliteit. Half Past Nine gaf een concert en toevallig waren ze net op zoek naar een sopraan, dus ik viel met mijn neus in de boter!

Dorien – Alt

Ik zing al bijna mijn hele leven. Het is erg gaaf om met andere mensen een meerstemmig muziekstuk neer te zetten. Bovendien hoef je niet met een muziekinstrument te slepen. Ik heb tijdens de middelbare school ervaring opgedaan in een musical koor, maar dit was eenstemmig. In mijn studietijd ben ik gaan zingen bij een studentenkoor, daar heb ik ongeveer 8 jaar bij gezeten. Met dit koor zongen we ook bij Prismare in Enschede en hier heb ik Half Past Nine ontmoet. Het werd me gelijk duidelijk waar ik na mijn studie wilde zingen. Dat is alweer 3 jaar geleden!

Jolan – Mezzo

Zingen vind ik heerlijk; een mooie muzikale uitdaging! Ik heb gezongen bij een vocal group in Almelo en in twee koren in Goor. Na een optreden van HPN in Concordia (2009) heb ik mijn enthousiasme daarover gedeeld in een mail. Hierop kreeg ik prompt de reactie dat er nog een plek was voor een mezzo. Ik houd vooral van a capella en van die meerstemmigheid die minder voor de hand ligt dan de ‘gewone’ tweede stem. Het repertoire heeft genoeg lastige stukken om eens lekker op te studeren. Als het dan lukt en je zet met elkaar iets moois neer; is dat puur genieten!

Jolan – Mezzo

Ik woon in Boekelo en ben moeder van drie dochters. Ondertussen zing ik al ongeveer 22 jaar bij een koor, waarvan zo’n 19 jaar bij Half Past Nine. Ik ben gaan zingen om één reden en dat is dat ik het gewoon erg leuk en fijn vind om te zingen! Het is voor mij elke week weer een heerlijke ontspannen avond met een groep leuke mensen. Ook vind ik het steeds weer bijzonder om te horen als een nummer ingestudeerd is en alle stemmen prachtig samen klinken.

Laura – Sopraan

Ik ben voor mijn gevoel zingend geboren! Het geeft veel energie, omdat het zo fijn is om te doen. En het is fijn om te doen, omdat het zoveel energie geeft! Vroeger zong ik in de kerk in het kinderkoor, meisjeskoor, jeugdkoor en ‘het grote’ koor. Na mijn verhuizing naar Hengelo ben ik bij een Evergreenkoor gaan zingen om mensen te leren kennen. Hier heb ik veel geleerd, maar groeide er vrij snel uit en ik wilde meer. Begin 2010 heb ik daarom auditie gedaan bij Half Past Nine en ik mocht blijven! Wat een fijne en enthousiaste groep. Hier voel ik me erg thuis.

René – Bas

Zingen is voor mij een lang gekoesterde wens. Vanaf jonge leeftijd kreeg ik al van mensen om me heen te horen dat ik goed kon zingen. Dit stimuleert enorm! Naast dat ik 7 jaar geleden mijn hart heb gevolgd en loopbaanadviseur ben geworden, ben ik daarom gestart met zingen bij een vocal group. In 2017 heb ik de overstap gemaakt naar Half Past Nine. Tijdens Amusing In Hengelo had ik ze al vaker horen zingen. De uitstraling, de muziek en het plezier spraken mij direct aan. Hiervoor rij ik graag een halfuur heen en weer voor de repetitie op donderdag.

Marjan – Alt

Ik zing altijd en overal. Behalve onder de douche, dat mag niet want dan maak ik iedereen wakker. Vanaf het moment dat ik student was bij de universiteit Twente ben ik voor het eerst in een koor gaan zingen. Nu zing ik al iets langer dan een jaar bij Half Past Nine en ik geniet van iedere noot. Het is een fijne groep en voelt echt als samen. Samen zingen, samen lachen, samen iets moois neerzetten! Mijn favoriete nummer is ‘Hide and Seek’. Als alt mag je lekker laag zingen. En na een aantal repetities kreeg het echt vorm.

Freerk – Bas

Ik zing al zolang ik het me kan herinneren. Als kind genoot ik al van het meezingen met de singeltjes van Benny Vreden in de klas. Waar ik enorm van geniet is het samen muziek maken, want in een koor is elke stem van belang. Sinds het jaar 1999 ben ik lid van Half Past Nine. Hier zingen we a capella en dat is voor mij een ultieme vorm van samenwerken. Op het moment dat je een (gevoelig) lied goed kan overbrengen naar het publiek, raakt het me zelf ook erg. En sommige leden ken ik al 20 jaar en er komen steeds weer erg leuke mensen bij. Dat is toch geweldig!